Binnenkijken bij blogger Marjolein van den Broek

28 juni 2018 - Binnenkijken bij
Wat is jouw Stijl?

Marjolein woont samen met haar vriend Jaap in een statig oud appartement in Amsterdam Zuid. Daar hebben ze samen een modern klassiek interieur gecreëerd. Marjolein is marketeer en copywriter en schrijft vanuit die functie geregeld stukken voor wat-Is-jouw-stijl? De kennis plus het interieur-enthousiasme die je in haar artikelen terugvindt, heeft ze natuurlijk ook op haar eigen huis toegepast. En hoewel ze van vele woonstijlen blij wordt, is haar huis een typisch New Classic huis te noemen. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kijk dan snel verder.

'Bij het zien van de visgraat vloer, ornamenten aan het plafond én de mooie lichtinval waren we verkocht.'


'We wonen hier nog niet zo lang, nu zo’n 8 maanden. Bij het zien van de visgraat vloer, ornamenten aan het plafond én de mooie lichtinval waren we verkocht. Het deed de gekke indeling van het huis teniet. Want eerlijk gezegd is die niet ideaal. Het slaapgedeelte is beneden en het woongedeelte is boven. Daar moesten we in het begin aan wennen.'

'Ik ben mega trots op onze nieuwe velvet donkerblauwe bank. Die past perfect in het modern klassiek interieur dat we proberen te creëren. En het is op het moment stiekem toch een beetje het pronkstuk hier in huis. Maar waar ik het meest waarde aan hecht is de foto die geschoten is tijdens de editorial die ik mocht begeleiden voor FashionWeek. Daar heb ik een tijdje de marketing voor gedaan en als afscheidscadeau ontving ik dit beeld. Het roept hele goede herinneringen op.'

‘Persoonlijke elementen zijn onmisbaar. Anders kun je net zo goed in een wooncatalogus gaan wonen.’


'Ik vind het belangrijk dat een interieur uit rijke materialen bestaat, dat maakt de sfeer direct warm. Maar ook persoonlijke elementen zijn onmisbaar naar mijn idee. Anders kun je net zo goed in een wooncatalogus gaan wonen. Tot slot hecht ik veel waarde aan groen. Het zorgt voor leven in huis. Net als licht trouwens.'

'Ik denk dat de vele modeboeken en tijdschriften in huis het meeste typerend voor mij zijn. Uren kan ik hier in bladeren. En ik vind het ook nog eens waanzinnig mooie woonaccessoires. Mijn vriend denkt daar geloof ik anders over, maar hij vindt het niet irritant genoeg om te veranderen.'

‘Ik zoek nog een goed kleed voor onder de eettafel.’


'Op de woonwishlist staat nog een hele mooie salontafel én een goed kleed voor onder de eettafel. Daar oogt het nu naar mijn idee nog een beetje kil. Een vloerkleed zorgt voor extra warmte in huis. En een warm gevoel in een woning vind ik belangrijk. Daarnaast zou ik nog wel een mooie statige schemerlamp willen. Zo’n hele grote van porselein, met een nog grotere kap erop. Perfect voor in een modern klassiek interieur.'

Mijn woondroom is, denk ik, een beetje een onmogelijke. Ik zou het liefst namelijk een heel mooi huis met hoge plafonds, stalen deuren en een tuin hartje stad willen en dan met een modern klassiek interieur natuurlijk! Dat lijkt me he-le-maal het einde. Maar begrijp me niet verkeerd. Voor nu zitten we hier prachtig en dit huis komt al aardig dicht in de buurt van een droom!

 

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik geaonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.