FAQ

Vragen of advies? Wij helpen je graag verder. Kun je het antwoord niet vinden? Bel dan naar 0416-68 42 45, stuur een e-mail naar home.nl@tarkett.com of gebruik het contactformulier

Vloerverwarming

Hoe weet ik of een vloer geschikt is voor vloerverwarming?

De meeste vloeroplossingen van Tarkett zijn geschikt voor vloerverwarming. Het is belangrijk om te letten op de warmtedoorlaatbaarheid van de vloer. De warmtedoorlaatbaarheid (Rc-waarde) zegt iets over de mate waarin de vloer de warmte van je vloerverwarmingssysteem doorgeeft. De Rc waarde en de capaciteit van het vloerverwarmingssysteem moeten op elkaar worden afgestemd. Vraag bij de verwarmingsinstallateur naar de gewenste maximale weerstandswaarde van het systeem. De oppervlaktetemperatuur mag echter nooit hoger zijn dan 27°C. Electrische vloerverwarming op basis van folie is niet geschikt als ondergrond.

Is tapijt of een vloerkleed geschikt voor vloerverwarming?

De meeste soorten tapijt en vloerkleden zijn prima toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. Belangrijk is wel dat het tapijt of het vloerkleed antistatisch is. Je herkent dit tapijt of vloerkleed aan het vloerverwarming- en antistatisch symbool op de productinformatie. Klik hier voor een overzicht van de warmtedoorlaatweerstanden van onze tapijtcollecties.

Installatie

Moet de oude vloer worden verwijderd voordat de nieuwe vloer kan worden gelegd?

Hout- en laminaatvloeren van Tarkett kunnen op oude vloeren worden gelegd. Daarbij gelden echter wel een aantal regels:

Hout – houtdelen/houtconstructies

 • De houtconstructie moet voldoende geventileerd worden.
 • Op houten vloeren/constructies mag geen vocht-/damp remmende laag worden gelegd.
 • De vochtigheidsgraad van de houten ondervloer mag maximaal 12% bedragen.

PVC- of tegelvloeren

 • De aanwezige vloer moet stevig vastzitten en in goede staat zijn.
 • De aanwezige vloer mag uit slechts één laag bestaan.
 • Beschadigde plekken moeten worden hersteld.
 • Er mogen niet te veel oneffenheden in de oude vloer zitten.

Tapijt moet worden verwijderd.

Moet ik een ondervloer plaatsen onder mijn nieuwe vloer?

Onder alle vloeren, met uitzondering van de vast verlijmde PVC vloeren en kamerbreed vinyl, adviseren wij het gebruik van een ondervloer. Onze dealers adviseren je graag welke ondervloer geschikt is voor je nieuwe vloer.

Onderhoud

Hoe onderhoud ik mijn PVC vloer?

Een PVC vloer vraagt net als andere vloeren om regelmatig onderhoud. Goed onderhoud is niet moeilijk en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Voor dagelijks/wekelijks onderhoud gebruik je een stofzuiger, stofwisser of een klamme vochtige vezel mop met een neutrale reiniger (pH-waarde 5/7). Hardnekkige vlekken verwijder je met een schoonmaakmiddel.

Hoe onderhoud ik mijn laminaat vloer?

Een laminaatvloer houd je eenvoudig schoon door regelmatig stofzuigen. Daarnaast is het goed om de vloer elke twee weken te dweilen. Wring de dweil extreem goed uit, want de vloer mag niet te nat worden. Wil je de vloer reinigen? Gebruik geen schuurmiddelen, was, zeep en daarop gebaseerde producten. Veeg vlekken zo snel mogelijk weg met een schone, droge en absorberende doek. Wil je toch een reinigingsmiddel gebruiken? Kies dan voor producten speciaal voor laminaatvloeren zoals Tarkett Bioclean.

Hoe onderhoud ik mijn tapijt of vloerkleed?

De nieuwe vloer of vloerkleed is geïnstalleerd! Nu kun je gaan genieten, want jij bent helemaal blij met jouw vloer of vloerkleed. Door jouw ideale vloer of vloerkleed te kiezen heeft je huis een nieuwe basis gekregen. Je hele interieur frist er van op. Wanneer je zolang mogelijk van je vloer wilt genieten is het natuurlijk wel zaak deze zo mooi mogelijk te houden. Ons kamerbreed tapijt en onze vloerkleden zijn duurzaam, sterk en voorzien van een vuilwerende laag, en daardoor gemakkelijk te onderhouden. Laat je goed voorlichten door een van onze dealers over wat de beste manier van onderhoud is voor jouw vloer. Je zult er jarenlang plezier van hebben. Bij deze een aantal tips voor dagelijks onderhoud en het verwwijderen van vlekken. 

Vrijwel iedere "alledaagse" vlek is met koud, schoon water te verwijderen. Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij

 • Pak direct een handdoek.
 • Natmaken met koud, schoon water.
 • Uitwringen en op de vlek leggen.
 • Laat de handdoek het werk doen en haal hem pas weg als hij opgedroogd is.
 • Herhaal dit net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt.
 • Laat de vlek daarna rustig drogen.
 • Nooit wrijven, uitsluitend licht deppen.
 • Gebruik geen föhn, hitte kan de vlek fixeren.
 • Schoonmaken met droogschuim wordt afgeraden. De kans is groot dat er kleverige zeepresten achterblijven, die versneld weer vuil aantrekken.

Dagelijks onderhoud

 • Dagelijks onderhoud bestaat uit een combinatie van stofzuigen en, wanneer nodig, vlekken verwijderen.
 • Tapijt heeft de gunstige eigenschap dat het stof en fijnstof vasthoudt. Je tapijt of vloerkleed ziet er dus stofvrij uit. Het is echter wel belangrijk om regelmatig (ca 2 keer per week) te stofzuigen zodat de poolvezels weer mooi rechtop gaan staan er er geen vervuiling optreedt die niet of moeilijk te verwijderen is. Je tapijt of vloerkleed ziet er in een handomdraai weer prachtig uit.
 • Een stofzuiger met een fijnstoffilter (bijvoorbeeld een hepafilter) of een dubbelwandige stofzak, is een aanrader. Het fijnstoffilter zorgt ervoor dat het overgrote deel van de stofuitstoot in de stofzuiger wordt tegengehouden.

Preventieve maatregelen

 • Houd vuil buiten de deur. Door gebruik van een rooster of borstelmat bij de voor- en achterdeur wordt het vuil opgevangen. Een schoonloopmat achter de deur rekent af met fijn vuil en vocht.
 • Voor alle onderhoudsproducten adviseren wij de richtlijnen en doseringen van de fabrikant op te volgen.
Hoe onderhoud ik mijn houten Tarkett vloer?

De houten vloeren van Tarkett zijn uiterst bestendig tegen vlekken. Om de levensduur van je houten vloer te waarborgen is goed onderhoud van groot belang. Voor het dagelijks schoonmaken van de vloer is droog schoonmaken voldoende; de vloer stofzuigen of afnemen met behulp van een stofwisser. Voor periodiek onderhoud gebruik je een lichtvochtige schone doek in combinatie met een watergedragen, milieuvriendelijk verzorgings- en onderhoudsproduct. Dit product reinigt de vloer en laat tegelijkertijd een beschermlaag achter. Verwijder vlekken direct zodat ze niet kunnen opdrogen en intrekken. Soms is een kleine hoeveelheid vloeistof nodig om vuil en vlekken te verwijderen. Het is echter belangrijk dat u niet te veel water gebruikt.

Advies en Inspiratie

Welke vloeren zijn geschikt voor vochtige ruimten?

Premium Vinyl, iD Click Ultimate en Starfloor Click Ultimate PVC vloeren zijn geschikt voor ruimten die nat worden, zoals bijvoorbeeld je badkamer. Ze zijn echter niet geschikt voor extreem vochtige ruimten zoals sauna’s, stoombaden, douches.

Zorgt tapijt op de vloer voor een goede geluidsisolatie?

Een effectieve manier om het geluidsniveau in je woonruimte naar beneden te krijgen is bewust kiezen voor textiele materialen in huis: kamerbreed tapijt of vloerkleden.

Tapijt biedt dankzij de losse pool een uitstekende geluidsisolatie. Omgevingsgeluiden worden met de helft gereduceerd. Bovendien duren die geluiden maar heel even. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect.

Tapijt op de trap? Is dat veilig?

Tapijt zorgt op de trap voor extra veiligheid. Tapijt biedt een stroeve en dus veilige, geluiddempende ondergrond.

Hoe bepaal ik de afmeting van mijn vloerkleed?

Veel mensen vinden het lastig om het juiste formaat te bepalen. Er zijn een aantal standaardmaten die veel verkocht worden: 170 x240 cm200×300 cm en 250×350 cm.

Een vloerkleed is ideaal om bijvoorbeeld een zithoek in een grote woonkamer af te kaderen. Vooral in grote kamers zorgt een kleed voor een comfortabel gevoel. Het mooiste effect creër je als je het kleed ongeveer 30 cm van de muur af legt. Zet je eettafel op een vloerkleed, houd er dan rekening mee dat ook de stoelen erop passen. Houd ook rekening met het naar achteren schuiven van de stoelen. Een goede richtlijn is 75 cm in elke richting om te zorgen dat de poten er niet af glijden. Een mooie randafwerking is ook belangrijk, dat valt namelijk het meeste op wanneer de meubels erop staan.  Om te zien welk formaat vloerkleed het beste is voor jouw interieur, leg je kranten op de vloer in de maat van hoe je het karpet zou willen. Zo krijg je de beste indruk van de ware grootte ervan. En kun je echt niet vinden wat je zoekt, wij bieden ook vloerkleden op maat aan.

Hoeveel jaar garantie heb ik op mijn nieuwe vloer?

Tarkett hanteert de volgende garantietermijnen voor de verschillende collecties bij residentieel gebruik: 

PVC vloeren
15 jaar

Ultimate Rigid vloeren
15 jaar

Kamerbreed vinyl vloeren
10 – 15 jaar

Laminaat vloeren
20 jaar

Houten vloeren
20 – 30 jaar

Tapijt
5 jaar

Vloerkleden
3 jaar

 

Bij vervanging van een Tarkett product binnen de garantieperiode worden afschrijvingspercentages gehanteerd. 

Waar kan ik Tarkett vloeren bekijken en kopen?

Wij werken nauw samen met een netwerk van gespecialiseerde dealers die advies geven over onze producten, de installatie en het onderhoud en je kunnen voorzien van stalenmateriaal. Via onze online dealerlocator bieden wij je de mogelijkheid om een Tarkett-dealer bij je in de buurt te zoeken. Voer eenvoudig je postcode of woonplaats in onder 'dealers'op www.dessotarkett.nl en je krijgt de dichtstbijzijnde dealers te zien.

Hoe bestel ik een staal?

Voor je een nieuwe vloer aanschaft, wil je natuurlijk het product zien en voelen. Je kunt online staaltjes bestellen om thuis te kijken hoe ze passen in jouw interieur. Ga naar dessotarkett.nl en bestel ze gratis!

Wil je zeker van je keuze zijn en een keer zien hoe een groter stuk van de vloer in jouw huis staat? Ga dan naar een van onze dealers en leen een groot stuk vloer!

Ga naar onze vloeren, selecteer het product van je keuze en bestel een gratis staal.

Hoe maak ik een goede tapijtkeuze?

Je kunt je keuze niet alleen baseren op wat je mooi vindt, want niet alle tapijtsoorten hebben dezelfde eigenschappen. Tapijt op de trap moet aan andere eisen voldoen dan tapijt op een slaapkamer, overloop of werkkamer. Een belangrijk hulpmiddel bij de keuze van tapijt voor een specifieke ruimte is het Product Informatie Systeem (PIT-systeem). Met behulp van symbolen op de tapijtstalen en onder 'details & downloads' op de productpagina's op onze website kun je zien waar het tapijt kan worden toegepast en welke eigenschappen het heeft. 

Loop voor gebruiksadviezen, tips over onderhoud en reiniging en vakkundige installatie eens binnen bij een van dealers. Hier vind je de dichtstbijzijnde dealer.

Garantie

Hoe lang krijg ik garantie op mijn vloer?

We streven naar het leveren van topkwaliteit. Je krijgt bij ons, afhankelijk van de collectie, tussen de 3 en 30 jaar garantie.

Deze website maakt gebruik geaonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.