Wilna heeft een te gek en natuurlijk interieur. Wij keken binnen!

04 augustus 2018 - Binnenkijken bij
Marjolein van den Broek

Toen Wilna dit prachtige hoekhuis in Nijmegen ging bezichtigen wist ze nog niet dat ze halsoverkop verliefd zou worden. Maar met een voet over de drempel, was ze verkocht. En het huis ook. Vooral de fijne tuin, het vele licht in huis en de gezellige indeling waarbij keuken, eet- en zitgedeelte op elkaar aansluiten, gaven de doorslag.’

 ‘Ik ben altijd al fan geweest van houten vloeren.’

 

‘Het enige minpunt van dit huis, was de vloer. Er zat verouderd laminaat in en de mensen die hier voor mij woonden, hadden een hond die de vloer niet bepaald gespaard had. Dus die mocht best vervangen worden. Ik ben altijd al groot fan geweest van houten vloeren en zag toen ik hier kwam wonen net de trend van de visgraat overwaaien, dus al snel viel de keuze daar op’. 

‘Ik kook het liefst uitgebreid en met veel verse kruiden als het even kan.’

‘De fijnste plek in huis is voor mij de eettafel. Wanneer familie langskomt, kunnen we hier uren aan zitten en zo fijn bijkletsen dat we de tijd compleet vergeten. Maar ook met vrienden vind ik het heerlijk om hier te zitten. lekker tafelen en heel hard lachen; top vind ik dat! Ik kook dan het liefst lekker uitgebreid met veel verse kruiden. Ik heb ook een klein stukje in mijn tuin omgebouwd tot moestuintje. Daar verbouw ik mijn eigen bieslook, basilicum en tomaten bijvoorbeeld.

‘Ik ben gek op blank hout, wol, vilt en bamboe.’

‘Ik vind wit, grijs én pasteltinten in huis heel erg fijn. Ze zorgen voor een bepaalde rust waar ik heel graag in thuis kom. Maar ook vind ik het fijn als er veel verschillende natuurlijke materialen in een interieur verwerkt worden. Zo ben ik gek op blank hout, wol, vilt en bamboe.’ Juist de combinatie zorgt voor wat extra spanning in het interieur.

‘Ik ben praktisch verslaafd aan planten.’

‘Wat volgens mij in geen enkel huishouden mag ontbreken, zijn verse bloemen. Liefst heb ik een soort van veldboeket op tafel. Wat dat betreft was Bloomon voor mij de uitvinding van de eeuw. Elke maand weer wordt er zo’n schitterend wildboeket bezorgd. Echt heel mooi! En van planten krijg ik trouwens ook maar geen genoeg. Het heeft even geduurd voordat ik de kracht van planten ontdekte. Maar nu ben ik er praktisch aan verslaafd. In elke hoek mag een plantje. Dat maakt mijnhuis nog zoveel sfeervoller’.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik geaonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.