Binnenkijken bij: Renske Verbeek

07 mei 2016 - Binnenkijken bij
Marjolein van den Broek

In Eindhoven wonen veel creatievelingen. Dat is ook niet zo gek, aangezien de Design Academie in deze stad gevestigd is. Het industriële karakter brengt in veel bewoners een vooruitstrevende en open houding naar boven en dat is mooi om te zien. Tijd dus voor een kop koffie met één van deze bewoners. We bezochten Renske; een afgestudeerde van die eerder genoemde Design Academie en een vrouw die we absoluut creatief kunnen noemen. Want in haar huis blijven de dingen niet lang hetzelfde. Een likje verf hier en een zelfgemaakt meubel daar; Renske zit duidelijk niet graag stil. En dat maakt haar inspirerende interieur ontzettend interessant. Vonden wij dan. We zijn benieuwd wat jij vindt. Kijk je mee?

“Toen mijn vriend Goof en ik hier kwamen wonen was het appartement net gebouwd en dus hoefden we haast niks te veranderen. De betonnen vloer vond ik meteen geweldig, dus die heeft alleen een lik grijze betonverf gekregen. Dat maakt het huis modern en industrieel. Maar mooi ook vind ik juist het contrast in huis. Want de vintage meubels en wollen vloerkleed maken dat het appartement naast modern ook zeker warm en gezellig is.”

“Het meest waardevolle materiële bezit is onze wandkast, dit is een vintage systeemkast van Royal Systems, ontworpen in de jaren 60 door Poul Cadovius. Het is het eerste en enige meubelstuk dat ik en mijn vriend Goof samen hebben aangeschaft. Maar hetgeen in huis dat ik echt voor geen goud zou willen missen, zijn mijn twee katten: Kaatje en Snoes. Ze zijn nu een jaar oud, en kan me dit huis niet meer voorstellen zonder ze. Oh en mijn vriend Goof natuurlijk. Ik heb liever ook niet dat hij weggaat. Haha.”

“Naar mijn idee zorgen planten, persoonlijke souvenirs en spullen met een verhaal ervoor dat een huis echt een thuis wordt. Zelf heb ik bijvoorbeeld een periode avocadopitten gekweekt tot planten. In die tijd stond echt het hele appartement vol met potjes met pitten. De eerste pit is inmiddels tot een enorme plant uitgegroeid. Dat is ook de enige die ik gehouden heb, de andere heb ik aan vrienden en familie gegeven. Een mooi persoonlijk cadeau vond ik dat en een plant staat in elk huis mooi. Maar mooie persoonlijke items kunnen ook juist heel ergens anders vandaan komen. Zo heb ik tijdens een reis naar Marokko erg veel accessoires gekocht. Tafelkleden van cactuszijde, een deken van kamelenwol, sieradenkistjes met ingelegd hout, en natuurlijk veel kruiden en argan-olie. Mijn koffer ging bijna niet meer dicht, maar ik ben blij dat ik alles mee heb gekregen. Als ik deze items zie, word ik namelijk weer herinnerd aan die ontzettend mooie reis en dat voelt goed.”

“Ik houd erg van verandering dus ik schuif regelmatig met meubels en accessoires. Zo heb ik laatst de slaapkamerwand een kleur gegeven. Maar ook heb ik de kussens wel eens een nieuwe bekleding gegeven en een oud bruin ladekastje opgeknapt. Door zo’n kastje over te schilderen en nieuwe pootjes te geven heb je binnen no-time een nieuw leuk exemplaar in huis.”

“Mijn woon-droom is een oud industrieel pand helemaal zelf opknappen. In welke stad weet ik nog niet, de laatste tijd trekt Rotterdam me het meest; een erg interessante stad waarin veel gebeurt op gebied van architectuur en design. Ik krijg elke keer een fijn gevoel als ik daar ben.”

Deze website maakt gebruik geaonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.