Binnenkijken bij Monique van Loon

25 juni 2016 - Binnenkijken bij
Marjolein van den Broek

Binnenkijken is het leukste wat er is. En deze week gingen we langs bij Monique van Loon, online ondernemer en eigenaar van de culinaire website Culy.nl. Haar woondroom? Een huis in Parijs met torenhoge plafonds, veel wit, zwart en een vissengraatvloer. Maar de realiteit mag er ook wezen: Monique woont namelijk in een piepklein maar o zo fijn appartementje aan de Lindengracht, midden in de Amsterdamse Jordaan. Wij gingen op bezoek om te ontdekken wat haar woonstijl is. Benieuwd naar Monique en haar interieur? Kijk gerust met ons mee!

“Ik stel niet zoveel eisen aan een huis, maar er moet wel veel natuurlijke lichtinval zijn.”

‘Ruim zeven jaar geleden ben ik hier komen wonen. Daarvoor woonde ik nog bij mijn ouders in Brabant, maar ik wilde graag naar Amsterdam verhuizen. Een huurhuis vinden was lastig en op dit koopappartement werd ik meteen verliefd. De locatie midden in de Jordaan, maar wel in een rustige straat is heel bijzonder. Het licht in het huis vond ik direct heel fijn; ik heb niet zoveel eisen aan een huis, maar er moet wel heel veel natuurlijke lichtinval zijn. Dat zat hier wel snor door de twee enorme ramen. Het is geen groot appartement, zoals de meeste huizen in de Amsterdamse binnenstad, dus ik noem het altijd mijn luxe hotelkamer! Alles zit er in: een fijne douche, grote garderobekast en een keuken met alle gemakken, dus ik ben tevreden.’

“Ik vind een goede tafel belangrijker dan een bank.”

‘Ik heb een tijdje ergens anders samengewoond, maar toen ik vorig jaar weer terug verhuisde naar dit appartement, heb ik de muur tussen de woonkamer en de keuken eruit gehaald om zo een meer open ruimte te creëren. Een goede zet, want de ruimte lijkt nu veel groter en de keuken is echt onderdeel van de ruimte; een must gezien mijn liefde voor eten en mijn werk dat hier op aansluit. Net als de eettafel trouwens. Ik vind een goede tafel belangrijker dan een bank. Met vrienden zit ik dan ook liever aan een tafel met lekker eten en goede wijn, dan allemaal op de bank naast elkaar. Mijn tafel is ook mijn meest kostbare bezit. Een vriend bouwde deze helemaal zelf voor me. Ik vind mijn tafel prachtig, super praktisch en een echte eyecatcher in mijn woonkamer.’

“Ik heb bijna teveel opbergruimte.”

Ik ben dol op stoere materialen zoals staal, hout en leer. Mijn huis is ook absoluut geen popperig huis, maar nog steeds wel licht en vrouwelijk. Ik blijf spelen met de opbergruimte. Ik ben een enorme opruimfreak en bedenk elke keer weer andere indelingen in de kasten. Regelmatig gooi ik veel weg. Ik heb bijna teveel opbergruimte, wat niet veel mensen met net zo’n klein appartement als dat van mij kunnen zeggen, denk ik. Ik ben dan ook trots op de fijne garderobekast in de gang. Het is eigenlijk een soort inloopkast van 2,5 meter lang. Echt álles past erin. Wat ik heel graag nog zou willen, is een stalen kast als vervanger voor de witte ladekast naast mijn bed. Even mijn vriend lief aankijken…’

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik geaonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.