Binnenkijken bij mommy blogger Bettina Neseker

08 januari 2017 - Binnenkijken bij
Marjolein van den Broek

Bettina Neseker is de oprichter van en het brein achter mommy blog CITYMOM.nl, een website voor (aanstaande) moeders in de stad. Samen met haar man en twee kinderen, Fitz (11 maanden) en Bobbi (4 jaar), woont ze in het gezellige Amsterdam Oud-West. Op CITYMOM biedt ze dagelijks inspiratie in de vorm van de leukste tot de laatste kindermode en interieurtrends voor de kinderkamer. Wij waren dus niet enkel heel erg nieuwsgierig naar het interieur van deze stijlvolle mama, maar ook naar die van haar kids. Tijd om binnen te kijken.

“Ik woon al sinds mijn studententijd in Oud West, dus het voelt inmiddels echt als mijn buurt. Ieder jaar wordt het hier alleen maar mooier en leuker. De locatie aan het water vond ik altijd al bijzonder. Voordat ik dit huis kocht, woonde ik hier om de hoek in een huurhuis. Ik wist al snel dat dit het stukje Amsterdam was, waar ik wilde wonen. En niet veel later stond hier opeens een huis te koop. Meant to be, dus! Het blijft fijn om in de zon in de brede vensterbank te zitten en naar de bootjes te kijken die langsvaren. Na tien jaar ben ik nog steeds iedere keer blij, wanneer ik mijn voordeur open en mijn huis binnenstap.”

“Na de koop heb ik meteen de hele indeling van het huis veranderd. Er zat een aparte, kleine keuken en een klein badkamertje in. Ik houd heel erg van open ruimtes en veel licht, dus ik heb de muren weggehaald en er een woonkeuken met een groot eetgedeelte van gemaakt. Het meest trots ben ik op mijn roze Smeg ijskast en de brick wall. Die kreeg ik cadeau van mijn vriend voor mijn verjaardag. De roze ijskast was het eerste wat ik kocht tien jaar geleden voor mijn nieuwe huis. Mijn stijl is heel intuïtief, er is niet teveel over nagedacht. Het is gewoon zo gegroeid door de jaren heen en nu er kinderen zijn, verandert dat het huis ook weer met twee kinderkamers.”

“De marmeren tafels stonden al bij ons thuis toen ik nog een baby was.”


“Heel veel meubels uit mijn interieur komen uit het huis van mijn opa en oma. Zoals de marmeren bijzettafels, commode, velours tapijten, het jaren 50 kastje en de kaptafel. De marmeren tafeltjes stonden toen ik baby was al bij ons thuis en het kaptafeltje stond vroeger op mijn slaapkamer. De oude keukentafel waar mijn moeder vroeger nog aan heeft gezeten, heb ik geverfd en is nu mijn bureau in mijn kantoor. De commode was eerst van mijn vader, daarna van mij en nu staat hij op de kamer van Fitz. Het zijn dan ook stuk voor stuk items, die voor mij heel veel waarde hebben.

“Ik heb onlangs de wc behangen met een plantenbehang.”


“Ik wil dat alle items in mijn huis mooi zijn. Ik speel vaak met accessoires. Als ik ben uitgekeken op een accessoire dat in de woonkamer staat, zet ik het in de badkamer en komt het daar opeens weer tot leven en vice versa. Verder vind ik fotografie in huis onmisbaar. Mooie foto’s kunnen je huis helemaal afmaken en met mooi behang kun je een ruimte een extra touch geven. Zo heb ik laatst de wc verbouwd en behangen met een plantenbehang, wat heel mooi is geworden. Op dit moment zijn we aan het sparen voor een bar in de keuken. En als ik mag dromen? Dan zou ik het huis aan de achterkant uitbouwen en daarop de tuin maken zodat we vanuit de woonkamer zo de tuin in kunnen stappen.”

Deze website maakt gebruik geaonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.