Binnenkijken bij: Interieurstylist Anneloes van den Heuvel

02 maart 2018 - Binnenkijken bij
Marjolein van den Broek

Anneloes reist het hele land door om huizen in ‘thuizen’ te veranderen. Ze is sinds tweeëneenhalf jaar de trotse eigenaar van interieurbedrijf Ann-Interiors. Ze ontwerpt interieurs en werkt deze van A tot Z uit. Als we aan Anneloes vragen wat zij het allerfijnste huis vindt? Dan komen we uit bij haar eigen minimalistische appartement in Amsterdam.

‘Toen ik dit appartement kocht, was het gedateerd. Het hele pand was toe aan een flinke renovatie. Helemaal niet erg! Ik zag dit als een uitgelezen kans om er volledig mijn eigen draai aan te geven. Alle ruimtes in het huis zijn opnieuw ingedeeld, ik heb een nieuw lichtplan gemaakt en een design keuken gekozen. Waar ik weinig aan veranderd heb, zijn de grote raampartijen. Daar viel ik bij binnenkomst direct voor. Maar wel besloot ik de kozijnen in hoogglans zwart te laten schilderen, om ze extra te accentueren.’


‘Tegen één van de muren in mijn huis, staat een wandkast. Ik vind het zowel bij mijzelf thuis, als bij mijn klanten interessant om in zo’n kast te spelen met accessoires. In mijn werk speel ik ook met wandkleuren en het optische gevoel van de ruimte. Daarmee is veel te bereiken in een huis en het is iets waar mensen niet zo snel voor durven gaan.’ Naar mijn idee moet elk huis zo’n wandkast hebben waar je mooie persoonlijke verzamelingen in kan uitstallen.’

‘Leuk als een interieur magazine-proof is, maar voor een thuisgevoel is het belangrijk dat je een aantal persoonlijke elementen terugziet. In dit huis is de klassieke design bureaustoel van mijn oma een perfect voorbeeld van zo’n persoonlijk item. Ik heb dit bijzondere exemplaar opnieuw laten spuiten in een zwarte kleur en heb hem een nieuwe, blauwe, velours stoffering gegeven. Natuurlijk is het feit dat deze stoel van mijn oma geweest is al heel bijzonder. Maar ik vind het ook heel mooi dat deze klassieker nu perfect matched met verschillende stijlen. Binnen het moderne, minimalistische interieur waar ik nu in leef, past deze stoel erg goed. Maar mocht ik in de toekomst voor bijvoorbeeld een meer industriële stijl kiezen, dan kan ik deze stoel ook mooi kwijt.’

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik geaonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.