Binnenkijken bij Hettie Schoones

08 september 2016 - Binnenkijken bij
Marjolein van den Broek

Het huis van Hettie bergt veel herinneringen. Haar kinderen groeiden hier op en ze mocht er met twee liefdes wonen. Een huis met veel verhalen, erg smaakvol ingericht en dus trok het onze aandacht. We keken vol bewondering bij Hettie binnen en kletsten met haar over huis en interieur en alles wat daarop aansluit. Kijk je weer mee?

“Ik ben in september 1979 op dit adres gaan wonen. Samen met de vader van mijn kinderen heb ik hier gewoond tot mei 1998, daarna heb ik even alleen met de jongens gebivakkeerd. Nog een tijdje later kwam Jan, mijn tweede man, bij ons wonen. Ondertussen zijn mijn zonen uitgevlogen. Kleine jongens worden groot. Mijn tweede man is overleden en dus woon ik hier momenteel alleen.”

“Eigenlijk vond ik aan dit huis niet direct iets heel bijzonder”

“Eigenlijk vond ik aan dit huis niet direct iets heel bijzonder. Het was gewoon een doorsnee rijtjeshuis. Maar ik heb er zelf in de loop van de jaren wel echt een thuis van gemaakt. Toen we er net kwamen wonen, hadden we helemaal geen middelen om dingen aan te pakken en om te gooien. Maar inmiddels is alles in mijn interieur me zeer dierbaar. Alles is echter ook vervangbaar. Het meest kostbare blijven namelijk toch mijn kinderen en mijn eigen geluk. Een mooie bank of prachtige kandelaar kan daar echt niet tegen op. Wat ik wel heel belangrijk vind, is een mooi stukje kunst, zelf gemaakt of gekocht, dat hoort in ieder huis. Het geeft sfeer en laat zien wie je bent.”

“Gezellig minimalisme, zo zou ik mijn stijl omschrijven.”

“Ik speel eigenlijk met alles in mijn interieur, met grote en kleine dingen. Ik heb vaak niet te dure spullen, zodat ik vaak kan wisselen. Maar met al die dingen heb ik ook geprobeerd een bepaalde rust te creëren. Ik ben namelijk erg druk in mijn hoofd en daarom heb ik continu structuur nodig. Als je bij mij een kast opentrekt, zie je dat bijvoorbeeld duidelijk terug. Maar ook in mijn interieur op zich is het, denk ik, gelukt om rust te creëren. En tegelijkertijd vind ik het gezellig. Gezellig minimalisme, zo zou ik mijn stijl omschrijven.”

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik geaonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.