Binnenkijken bij: Bart Verhoeven

23 september 2016 - Binnenkijken bij
Marjolein van den Broek

De 38-jarige Bart Verhoeven groeide op in het zuiden. Maar op zijn 28e was het tijd voor iets meer spanning en sensatie. Bart verhuisde naar Amsterdam. De sales en marketing manager van Fox Sports Nederland heeft daar nu al zo’n tien jaar een heerlijk appartement tot zijn beschikking. En hoewel hij veel de wereld over reist, voor zowel privé als zakelijke bezoekjes, komt hij in zijn met zorg ingerichte appartement maar wat graag thuis. Iedereen die Bart kent, weet dat je bij hem gerust aan tafel kunt gaan. Want wat kan hij lekker koken! En ook sfeer brengen is voor Bart geen probleem. Van kaarsen tot bloemen en van goede muziek tot een gezellig gesprek, we mochten het allemaal ervaren toen we een kijkje namen in het huis van Bart…

“De brede houten vloer gaf het huis direct een warme uitstraling.’

“De Helmersbuurt is een hele fijne buurt die rust uitstraalt en toch dichtbij de binnenstad van Amsterdam ligt. Toen ik hier kwam wonen was het appartement één ruimte. Het slaapgedeelte was enkel afgezet door gordijnen en overal lag tapijt. Die twee elementen heb ik direct aangepakt. Ik heb van die ene ruimte twee ruimtes gemaakt, waarbij ik voor originele ensuite deuren gekozen heb om de scheiding tussen het woon- en slaapgedeelte te creëren. Stap twee was een brede houten vloer. Die gaf het huis direct een warme uitstraling. Ik ben er nog steeds blij mee!’

“De koffer van mijn opa was de enige bagage toen hij als soldaat naar Indië vertrok.”

“Mijn interieur bestaat uit best veel persoonlijke items en precies deze items zijn voor mij het meest kostbaar. Een voorbeeld daarvan is de leren fauteuil, die ik gebruik als leesstoel in mijn slaapkamer. Vroeger al kroop ik op die stoel, toen deze nog in de huiskamer van mijn ouders stond. Maar ook heb ik een kastje staan van mijn oma, een foto aan de muur hangen die ik zelf heb gemaakt tijdens een van mijn reizen naar New York én ik heb een koffer staan van mijn opa. Die koffer was zijn enige bagage toen hij als soldaat naar Indië vertrok. Het meest trots ben ik echter op de gouden vaas die mijn moeder voor me heeft gemaakt. Ik houd van spullen met een verhaal. Ik vind dat ze veel persoonlijkheid geven aan een interieur.”

“Kleur breng ik aan door middel van details.”

“In mijn slaapkamer heb ik een muur volhangen met allerlei verschillende soorten fotolijstjes. Iedere maand verwissel ik de foto’s met actuele mooie momenten die ik beleef met vrienden en familie. De ene keer is dit een totaal zwart-wit geheel, de andere keer vind je in de lijstjes felle kleuren waardoor het een meer speels geheel wordt. Ik hou van de uitstraling van natuurlijke materialen in combinatie met wit. Kleur breng ik aan door middel van details zoals bloemen, kaarsen en accessoires, meestal speel ik hiermee in het voorjaar en najaar.”

“Het lijkt me leuk om een stoel te hebben uit de periode dat mijn leven is begonnen.”

“Ik vind een originele design stoel die past in het interieur onmisbaar in een huis. Ik heb zelf een originele Eames RAR uit 1960, nog afkomstig uit een ziekenhuis in Groningen. Het liefst zou ik er de Eames lounge chair - en dan eigenlijk ook uit de jaren ’70 – nog aan toevoegen. Het lijkt me leuk om een stoel te hebben uit de periode waarin mijn leven is begonnen.”

 

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik geaonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.