Binnenkijken bij: Annemiek van der Beek

24 maart 2016 - Binnenkijken bij
Marjolein van den Broek

De mooiste plekjes komen we tegen, elke keer opnieuw. Waar wij van ‘wat-is-jouw-stijl?’ dit keer een juweeltje vonden? In het zuiden van het land; in Eindhoven. We gingen langs bij Annemiek die duidelijk weet wat ze wil met haar interieur. Van tweedehands schatten tot zelfgemaakte ruimtes. Ze deed ons versteld staan. Kijk je weer mee? 

‘Op het oude Philipsterrein in Eindhoven zijn de voormalige fabrieksgebouwen omgebouwd tot lofts. Een tijd lang fietste ik hier dagelijks voorbij en keek elke keer verliefd naar de te gekke woningen. Toen ik dus zelf de kans kreeg om hier te gaan wonen, greep ik deze met beide handen en vanaf minuut 1 voelde het hier goed.’

‘Mijn loft is 50m2, maar voelt veel ruimer door de hoge plafonds en grote ramen. De ruwe onafgewerkte muren en plafonds in de gangen maken dat het gebouw leeft. Dat vind ik tof!’

 ‘Ik vind het gezellig om met elkaar op de bank te hangen.’

‘Toen ik hier kwam wonen heb ik meteen een goede kleur voor de muren uitgekozen plus een fijne vloer. Vervolgens heb ik een bank gekocht. Ik vind het belangrijk dat ik mijn vrienden en familie goed kan ontvangen en vind het gezellig om met elkaar op de bank te hangen.’

‘Ik ben altijd op zoek naar nieuwe tweedehands spullen voor mijn interieur en heb graag schilderijen en zeefdrukken aan de muur hangen. De meeste mensen zijn geneigd om hetgeen dat aan de muur hangt jaren te laten hangen, maar ik vind het juist leuk om de dingen aan de muur regelmatig te wisselen. Wat aan de muur hangt is namelijk erg belangrijk voor de sfeer in huis. Net als bloemen eigenlijk. Die haal ik ook elke week vers.’

Ik vind het leuk als spullen in huis een verhaal hebben. Zo is mijn metalen kast ooit speciaal voor een winkelinrichting in België gemaakt. Hij is niet te tillen, maar staat toch op vier elegante pootjes. M’n lampen komen uit de oude stadsbibliotheek van Amsterdam. En aan mijn muur hangt een sample van een tapijt.’

‘Samen met mijn broer Addy heb ik vervolgens de ‘trapkast’ ontworpen. Heel trots ben ik daar op.’

‘Mijn loft is een kleine ruimte en ik wilde graag wat meer opbergruimte. Toen bedacht ik dat het ook een mogelijkheid was om óp mijn badkamer te gaan slapen, zodat ik een ‘aparte’ slaapkamer zou hebben. Samen met mijn broer Addy heb ik vervolgens de ‘trapkast’ ontworpen. Heel trots ben ik daar op. Mijn broer heeft die kast én mijn vide uiteindelijk ook gemaakt. Heb ik toch mijn eigen kleine slaapkamer.’

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik geaonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.