Binnenkijken bij Annemiek van de Ven

25 maart 2016 - Binnenkijken bij
Marjolein van den Broek

We gingen dit keer naar het Zuiden van het land en keken binnen in het huis van Annemieke van de Ven; een ambitieuze vrouw en trotse moeder van 3 kinderen. Ze is wethouder en probeert ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de gemeente Veghel. Maar waar voelt zij zich thuis? In een huis met sfeer! En dat snappen we. Er is niks zo fijn als een plek waar er, nadat je de sleutel in het slot hebt gestoken en bent binnengestapt, een warme deken over je heen valt. Sfeer kan natuurlijk op meerdere manieren gecreëerd worden. We laten je hieronder zien hoe Annemieke dit doet.

‘In 2011 heb ik dit huis gekocht. Ik heb na de scheiding een tijd lang het huis van een kennis gehuurd. Toen ik daar drie jaar gewoond had, wilde ik het graag kopen maar we kwamen er in de onderhandelingen niet uit. Achteraf ben ik daar heel blij om. Van het huis en de plek waar ik nu woon geniet ik namelijk enorm. Bovendien bleken mijn kinderen niet enthousiast te zijn over het andere huis en dat is wél het geval bij dit huis. Ik hecht veel waarde aan hun mening bij mijn keuzes.’

‘Toen ik hier kwam wonen, was het eerste wat ik deed de zolder schilderen. En de vloerbedekking op de eerste verdieping heb ik vervangen door laminaat. Dat betekent dat ik nogal enthousiast was over de rest.’

‘Waar ik ook vrijwel direct in geïnvesteerd heb, is de verlichting. Ik vind goede verlichting namelijk onmisbaar in een huis. De tuin achter het huis was het eerste echt grote project. Die is nadat ik hier twee jaar woonde compleet op de schop genomen. In zomer zit ik dan ook het allerliefste in mijn tuin. Ik ben graag in de bossen, maar ook in mijn eigen tuin geniet ik ontzettend van ‘buiten’.'

‘Als we het over mijn droomhuis hebben, zie ik een huis voor me met een warme designinrichting, abstracte, herkenbare en ook grappige kunst en uiteraard dus boeketten. Als finishing touch. Maar het allerbelangrijkste aan mijn droomhuis heb ik eigenlijk nu al… Het moet een plek zijn waar ik mag genieten van waardevolle momenten met mijn kinderen en veel lieve mensen om mij heen. Dat maakt het leven namelijk echt de moeite waard.’

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik geaonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.